Historien om

“Et orkester – to uniformer” – sådan benævnes orkestret i dagligdagen.

Grundstenen til Odense Politiorkester blev lagt ved den daværende politiforenings 25 års jubilæum den 6. august 1927, hvor bl.a. Odense Politis Sangkor underholdt.

Daværende medlem af sangkoret – politiassistent Niels Chr. Frederiksen fortæller i orkesterets 60-års jubilæumsskrift, at han i løbet af festen kom til at sidde ved siden af daværende politimester Harald M. V. Seldorf, som gav udtryk for, at sang da var udmærket, men hornmusik var bedre.

Samtalen mundede ud i, at politimesteren gav Niels Chr. Frederiksen en måned til at få startet et harmoniorkester. Det lykkedes at finde nogle musikere, og ved orkesterets start bestod det af Magnus Nielsen, Godske og Viggo Andersen på kornet, Niels Chr. Frederiksen på basun og Thorvald Jespersen på tuba. Thorvald Jespersen havde tidligere været musiker på en atlanterhavsdamper.

Fra den spæde start i 1927, hvor orkestret bestod at en håndfuld politifolk, som spillede til polities officielle begivenheder og ved private festligheder, har Odense Politiorkester udviklet sig fra et beskedent hornorkester til et stort concertband med eget kor, som sammen med store danske solister underholder i tusindvis af tilhørere hvert år. Solister tæller blandt andre Bobo Moreno, Peter Belli, Jette Torp, Thomas Eje, Søs Fenger og mange, mange flere.

Orkestrets medlemmer er også medlemmer af Hjemmeværnets Musikkorps Syd, som i løbet af året giver en del koncerter rundt omkring på Fyn og i Sønderjylland.